10 locuri pe care să le vizitezi în Belgia

      Când ne gândim la un sejurul în Belgia, ne vin în minte străduțele romantice, înțesate de clădiri cu arhitectură medievală,  piețele fascinante, numeroasele sortimente de bere și ciocolata fină. Cu toate acestea, Belgia are mult mai multe de oferit vizitatorilor săi. Aici, timpul pare să se miște mai greu, iar oamenii sunt prietenoși și primitori cu turiștii. În Belgia veți găsi de la orașe cosmopolite, care găzduiesc magazine de design și galerii pline de farmec, până la orașe străbătute de străzi pietruite, de-a lungul cărora veți descoperi muzee dintre cele mai interesante. 

      Mons este capitala provinciei Hainaut, orașul fiind cunoscut în întreaga lume datorită sunetului magic produs de clopotele adăpostite de turnul orașului, care măsoară 80 de metri. Mons este străbătut de o mulțime de străzi întortocheate, astfel că nici nu veți realiza cât de repede se scurge timpul pe cuprinsul său. Mons este un adevărat creuzet arhitectural. Primăria orașului este o formidabilă clădire în stil gotic, care cu siguranță vă va atrage privirile. Odată ajunși în Mons, nu puteți rata Casa Van Gogh, unde veți putea admira reproduceri uluitoare ale lucrărilor marelui pictor.

 poza

           Un alt oraș belgian care merită să fie vizitat este Dinant. Acesta este dispus de-a lungul râului Meuse, la doar 65 kilometri de Bruselles, capitala Belgiei. Peșterile lui Han și Grota Dinant sunt principalele atracții ale zonei. Acestea sunt unele dintre cele mai mari și mai frumoase peșteri din Europa, fiind amplasate pe cuprinsul unei rezervații naturale. Orașul Dinant se face remarcat și datorită Bisericii Colegiata Notre Dame, care a fost victima unei alunecări de teren, iar apoi a fost reconstruită din temelii. 

 poza

            Plănuiți un sejur în Belgia și nu știți ce oraș să vizitați? Recomandarea noastră este să aveți în vedere orașul Leuven.  Orașul numără în jur de 100.000 de rezidenți, dintre care aproape 35.000 sunt studenți. Acest lucru face ca orașul să fie în permanență plin de viață.  Leuven va fi imediat iubit de pasionații shopping-ului, deoarece două dintre străzile sale sunt înțesate de magazine și galerii de artă. Leuven are și o zonă istorică interesantă, aici fiind dispusă Biserica Sfântul Petru. Odată ajunși în Leuven, nu puteți rata Grote Market, unde vă puteți relaxa la o cafenea cochetă.

 poza

        Atunci când agitația din marile orașe ale Belgiei pare să vă copleșească vă puteți refugia în Tournai, un oraș situat în apropiere de granița cu Franța. Orașul adăpostește peste 2000 de ani de istorie, iar pe cuprinsul său veți putea admira unul dintre cele mai fascinante lăcașuri de cult din lume, Catedrala Notre Dame. Catedrala a fost proiectată în stil gotic și romanic, între secolele XII-XIII. Turiștii care se hotărăsc să călătorească în Tournai vor avea ocazia de a vizita și Muzeul de Arte Frumoase, care găzduiește picturi semnate de Rubens, Van Gogh, Roger Van der Weyder și alții. 

 poza

          Mechelen este un oraș vibrant care din păcate nu atrage atât de mulți turiști pe cât ar merita. Vizitatorii săi se vor putea bucura de tururi ale Fabricii de bere Beguinage, de plimbări cu barca, de priveliști panoramice asupra portului Anvers din turnul Catedralei St. Rombout. Acestora li se adaugă multe alte activități, care vor face din șederea dumneavoastră în Mechelen o experiență memorabilă.

 poza

       Turiștii care doresc să se bucure de drumeții, ciclism, camping sau plimbări prelungite nu vor găsi o locație mai potrivită decât zona Podișului Ardeni, din sud-estul Belgiei. Zona găzduiește o serie de sate pitorești și este casa mistreților, râșilor și a căprioarelor. De asemenea, turiștii vor fi încântați să descopere păduri bogate, peșteri și o mulțime de castele impunătoare, precum Castelul Bouillon. 

 poza

         Anvers este un oraș cu mai multe fețe, un oraș dinamic și un adevărat creuzet, unde istoria se îmbină cu modernitatea. Orașul Anvers este cunoscut mai cu seamă datorită Districtului Diamond, unde se tranzacționează peste 70% din totalul diamantelor brute din lume. Vizitatorii orașului se vor bucura și de mâncăruri delicioase, bere pe măsură și o  mulțime de atracții turistice, cum sunt Catedrala Gotică închinată Maicii Domnului și Biserica Sfântul Paul.

 poza

         Gent este cel mai bine păstrat oraș al Belgiei. În Evul Mediu, Gent a fost unul dintre cele mai frumoase și mai bogate orașe ale Europei, într-o perioadă fiind considerat al doilea cel mai important oraș de la nord de Alpi, pe primul loc situându-se Parisul. Urmele acestui trecut glorios pot fi observate și astăzi, orașul Gent mândrindu-se cu o arhitectură impunătoare. Centru istoric al orașului a fost restaurat cu grijă, astfel încât veți descoperi și astăzi că păstrează atmosfera unui înfloritor oraș medieval. 

 poza

        Bruselles, capitala Belgiei este un oraș cosmopolit, unde turiștii se vor putea bucura de o mulțime de activități și atracții turistice. Centrul orașului Bruselles este Grand Place. Piața datează din secolul al XIII-lea, iar în prezent găzduiește o mulțime de cafenele, pub-uri, precum și celebra primărie în stil gotic. Turiștii pasionați de cumpărături nu pot rata Galeriile St. Hubert, care cuprind o mulțime de magazine și cafenele. 

 poza

      Încheiem topul celor mai frumoase orașe ale Belgiei cu Burges. Burges este situat în nord-vestul Belgiei și este un oraș romantic, înțesat de arhitectură medievală. Burges a fost cândva un important centru comercial dedicat textilelor și artei. Orașul Burges poate fi explorat cu ușurință chiar și pe jos. Principala sa atracție este orașul vechi, care pare desprins de pe o carte poștală. Orașul vechi este înconjurat de canale și ziduri medievale, iar pe cuprinsul său se înalță lăcașuri de cult în stil gotic și romanic, precum Biserica Maicii Domnului și Biserica Sfântul Graal, care pretinde că păstrează o fiolă cu sângele lui Iisus Hristos. 

 poza

Top 10 cele mai apreciate hoteluri de cinci și patru stele din Belgia

 Belgia este genul acela de destinație de vacanță ce poate fi ușor trecută cu vederea și cu siguranță nu se numără printre cele mai populare destinații de vacanță din lume. Puțini turiști știu câte atracții turistice are de oferit această minunată țară. Belgia este eclipsată de către vecinele sale și este considerată de mulți ca fiind o țară rece și plictisitoare, lucru care nu poate fi decât o falsă judecată. Există însă numeroși turiști care trec peste aceste păreri și aleg să viziteze acest stat micuț din vestul Europei. Pentru aceștia ne-am gândit să întocmim o listă cu cele mai populare hoteluri de cinci și patru stele.

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Belgia

  Belgia este o țară europeană, care devine tot mai frumoasă în preajma Sărbătorilor de Iarnă. În cele mai multe orașe belgiene, în luna decembrie, se amenajează Târguri de Crăciun, cu căsuțe de lemn, tot felul de decorațiuni luminoase, carusele și alte. Indiferent că vreți să vă încălziți cu un pahar de vin fiert sau cu o ciocolată caldă sau că doriți să căutați cadouri pentru cei dragi, timp în care vă puteți bucura din plin de atmosfera festivă.

Citeste mai mult.