Top 10 cele mai apreciate hoteluri de cinci și patru stele din Belgia

    Belgia este genul acela de destinație de vacanță ce poate fi ușor trecută cu vederea și cu siguranță nu se numără printre cele mai populare destinații de vacanță din lume. Puțini turiști știu câte atracții turistice are de oferit această minunată țară. Belgia este eclipsată de către vecinele sale și este considerată de mulți ca fiind o țară rece și plictisitoare, lucru care nu poate fi decât o falsă judecată. Există însă numeroși turiști care trec peste aceste păreri și aleg să viziteze acest stat micuț din vestul Europei. Pentru aceștia ne-am gândit să întocmim o listă cu cele mai populare hoteluri de cinci și patru stele.

    Hotel Dukes Palace Brugge este singurul hotel de cinci stele din Burges. La prima vedere ați putea crede că este un hotel un pic cam pretențios pentru acest mic orășel belgian.  Hotelul este situat central, personalul său este deosebit de atent la detalii, fapt ce va face din șederea dumneavoastră aici o experiență memorabilă.  Turiștii care vor alege să se cazeze în cadrul acestui hotel vor putea vizita cu ușurință piața din centrul istoric al orașului Burges, primăria orașului și cele mai importante muzee ale sale.   Hotel Dukes Palace Brugge funcționează în clădirea unei foste mănăstiri, care datează din jurul anului 1880.  Clădirea a fost renovată astfel încât să fie o combinație între confortul modern și bogata moștenire istorică. În ceea ce privește facilitățile,  Hotel Dukes Palace Brugge pune la dispoziția oaspeților săi un restaurant, un bar, o spălătorie, un centru spa, o piscină interioară, precum și internet WiFi. Hotel Dukes Palace Brugge numără 110 unități de cazare, toate acestea fiind decorate într-un stil unic și confortabil. 

 poza

      Turiștii care plănuiesc să petreacă un sejur Burges vor putea opta și pentru Hotel Van Cleef. Acesta este un hotel micuț, de tip boutique, care funcționează într-un conac neoclasic. La doar cinci minute de mers pe jos, turiștii vor descoperi Markt Burg și celelalte atracții ale orașului.  Clădirea în care funcționează hotelul datează din secolul al XVIII-lea și își păstrează și astăzi o parte din grandoarea sa. Camerele de pe cuprinsul hotelului sunt decorate în stil elegant și confortabil. În timpul petrecut aici, turiștii vor avea la dispoziție internet WiFi, parcare, bar și spălătorie. 

 poza

      Turiștii care doresc să petreacă un sejur plăcut în Brussels vor putea opta pentru Amigo Hotel. Unitatea de cazare este situată la doar câteva minute distanță de Grand Place. Clădirea în care funcționează hotelul este absolut fermecătoare, având o arhitectură autohtonă, accentul fiind pus pe detalii. Hotelul este dotat cu un bar, un centru fitness, parcare privată, restaurant cu specific italian, spălătorie și WiFi. Toate camerele de pe cuprinsul  Amigo Hotel sunt spațioase și elegante. Cele mai mici camere ale hotelului măsoară 28 metri pătrați, însă veți putea opta și pentru apartamente de lux. 

 poza

        Hotel Les Nuits este o unitate de cazare din Anvers, Belgia, și este una dintre cele mai elegante alegeri pe care le puteți face.  Oaspeții acestui hotel vor avea la mică distanță de cazare magazine de lux și localuri cochete.  La doar 10 minute de hotel veți descoperi Grand Place și De Meir, principala stradă comercială din oraș.  Hotel Les Nuits numără 22 de unități de cazare, decorate într-un stil elegant și confortabil. Deși este un hotel micuț, asta nu înseamnă că oaspeții săi nu vor beneficia de serviicii de cea mai bună calitate. Spunem aceasta, deoarece hotelul dispune de WiFi, restaurant, bar și room service. 

 poza

          Turiștii care plănuiesc un sejur în Brussels, dar nu s-au hotărât încă asupra unității de cazare pentru care să opteze, pot avea în vedere Hotel Des Galeries. Acest hotel este situat într-o zonă extrem de plăcută a orașului Brussels, astfel că nu o să fie deloc dificil să vizitați Grand Place, Cetedrala din oraș, Musees Royal de Beaux Arts și multe altele. Hotelul funcționează într-o clădire istorică, care a fost restaurată în anul 2014, ocazie cu care designul său a fost cu adevărat pus în valoare. Turiștii cazați aici se vor simți ca acasă, deși sunt la mii de kilometri depărtare.  Hotel Des Galeries numără 20 de camere, toate acestea fiind spațioase, luminoase, decorate în stil minimalist. În ceea ce privește facilitățile, oaspeții hotelului vor dispune de internet WiFi, bar, restaurant și room service. 

 poza

         În topul celor mai apreciate unități de cazare din Belgia se numără și Hotel Matelote. Hotelul a fost inaugurat în anul 2008, iar de atunci pune la dispoziție turiștilor spații de cazare cât se poate de contemporane. Hotel Matelote este situat la doar câteva minute distanță de Grand Place, astfel încât este o alegere perfectă pentru cei care doresc să viziteze centrul istoric al orașului Anvers. Hotelul funcționează într-o clădire de secol al XVI-lea, care a fost restaurată astfel încât să nu facă notă discordantă cu restul orașului, dar în aceleași timp să fie confortabil pentru turiști. Fiecare cameră de pe cuprinsul hotelului este unică, iar în funcție de preferințe veți putea alege dintre camere micuțe primitoare sau camere ceva mai mari și mai luxoase.

 poza

        Dacă destinația dumneavoastră de vacanță este Anvers, dar nu știți ce hotel să alegeți, recomandarea noastră este Hotel August.  Unitatea de cazare funcționează într-o fostă mănăstire augustină, iar în timp s-a transformat în unul dintre cele mai apreciate hoteluri tip boutique. Hotelul este situat la 10 minute de centrul orașul, în Cartierul Verde. Hotelul este decorat în nuanțe monocrome, care îi oferă un aer chic. Turiștii cazați aici se vor simți pe deplin răsfățați, iar acest lucru nu e de mirare, din moment ce hotelul dispune de bar, restaurant, parcare, saună, baie de aburi, spălătorie, piscină interioară, spa și WiFi. 

 poza

        Avem recomandări de cazare și pentru turiștii care plănuiesc să viziteze Gent. În cazul în care vă încântă ideea de a vă petrece sejurul într-o clădire istorică, atunci Hotel 1898 The Post este alegerea ideală. Hotel funcționează într-un fost oficiu poștal, iar șederea aici vi se va părea ca o adevărată călătorie în timp.  Clădirea hotelului funcționează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar proprietarii săi au rămas fideli stilului Belle Epoque, clădirea fiind decorată cu antichități și picturi care amintesc de perioada sa de glorie. Hotel 1898 The Post își încântă vizitatorii cu priveliști minunate asupra Korenmarkt.  În imediata apropiere a unității de cazare veți descoperi o mulțime de cafenele chic și altfel de localuri. Hotelul nu oferă oaspeților săi prea multe facilități, însă uficiente încât aceștia să se simtă confortabil. Turiștii cazați aici vor dispune de bar, WiFi și spălătorie. 

 poza

         Relais Bourgondisch Cruyce Hotel este situat chiar în inima orașului Burges, în apropiere de principalele piețe ale orașului. Hotelul se compune din patru case medievale, camerele sale fiind confortabile, decorate cu mobilier de lemn și lenjerii Ralph Lauren. Relais Bourgondisch Cruyce Hotel își merită din plin cele patru stele, punând la dispoziția oaspeților săi bar, restaurant, WiFi și spălătorie. 

 poza

        Ultima unitate de cazare de pe cuprinsul Belgiei pe care o supunem atenție dumneavoastră este Pillows Grand Hotel Reylof. Unitatea de cazare funcționează într-o clădire seducătoare, în stil Ludovic al XIV-lea și este situat la doar 5 minute distanță de centrul orașului. Clădirea în care funcționează hotelul datează din anul 1724 și a reușit să-și păstreze până astăzi o parte din farmecul său seducător. Pillows Grand Hotel Reylof își încântă oaspeții cu o gamă variată de facilități, precum bar, piscină interioară, centru spa, spălătorie, restaurant și WiFi. 

 poza

10 locuri pe care să le vizitezi în Belgia

Când ne gândim la un sejurul în Belgia, ne vin în minte străduțele romantice, înțesate de clădiri cu arhitectură medievală,  piețele fascinante, numeroasele sortimente de bere și ciocolata fină. Cu toate acestea, Belgia are mult mai multe de oferit vizitatorilor săi. Aici, timpul pare să se miște mai greu, iar oamenii sunt prietenoși și primitori cu turiștii. În Belgia veți găsi de la orașe cosmopolite, care găzduiesc magazine de design și galerii pline de farmec, până la orașe străbătute de străzi pietruite, de-a lungul cărora veți descoperi muzee dintre cele mai interesante. 

Citeste mai mult.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Belgia

  Belgia este o țară europeană, care devine tot mai frumoasă în preajma Sărbătorilor de Iarnă. În cele mai multe orașe belgiene, în luna decembrie, se amenajează Târguri de Crăciun, cu căsuțe de lemn, tot felul de decorațiuni luminoase, carusele și alte. Indiferent că vreți să vă încălziți cu un pahar de vin fiert sau cu o ciocolată caldă sau că doriți să căutați cadouri pentru cei dragi, timp în care vă puteți bucura din plin de atmosfera festivă.

Citeste mai mult.