Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Belgia

     Belgia este o țară europeană, care devine tot mai frumoasă în preajma Sărbătorilor de Iarnă. În cele mai multe orașe belgiene, în luna decembrie, se amenajează Târguri de Crăciun, cu căsuțe de lemn, tot felul de decorațiuni luminoase, carusele și alte. Indiferent că vreți să vă încălziți cu un pahar de vin fiert sau cu o ciocolată caldă sau că doriți să căutați cadouri pentru cei dragi, timp în care vă puteți bucura din plin de atmosfera festivă.  Winter Wonders din Bruxelles era acum ceva timp în urmă cel mai original Târg de Crăciun din Europa. Târgul de Crăciun este cunoscut în rândul belgienilor ca Plasiers d´Hivier și este cel mai frumos astfel de târg din Belgia. An de an, Târgul de Crăciun din Bruxelles este vizitat de peste 3 milioane de turiști din întreaga lume, care vin aici pentru a explora cele 260 de cabane de lemn dispuse de-a lungul celor 2, 5 kilometri din centrul orașului. Pe lângă căsuțele de lemn, unde se vând diverse mărfuri, în Târgul de Crăciun există și un patinoar de mari dimensiuni. Turiștii care doresc să admire orașul  Bruxelles de sus trebuie doar să urce în Roata Mare din Place Sainte-Chaterine. 

 poza

     De mai bine de 30 de ani, orașul Liège găzduiește un Sat de Crăciun absolut superb, care aduce în Belgia tradiția Târgurilor de Crăciun din spațiul german. Satul de Crăciun din Liège atrage, an de an, peste 2 milioane de vizitatori. Aceștia se arată încântați de modul în care sunt luminate monumentele din jurul Catedralei Sfântul Paul și de produsele ce pot fi achiziționate de la cele 200 de tarabe. Vizitatorii se vor bucura de divertisment, iar pe cuprinsului Satului de Crăciun este dispusă o roată cu o înălțime de peste 30 de metri, un patinoar și o pârtie pentru săniuș. Atât copiii, cât și adulții sunt de-a dreptul încântați de specialitățile gastronomice ce pot fi servite aici, de la specialități din marțipan, delicii sărate, budică și băuturi de calde. 

 poza

     În topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Belgia ne-am gândit să includem și Târgul de Crăciun din Anvers. Acesta se desfășoară în centrul orașului, iar atmosfera de pe cuprinsul său este absolut fermecătoare. Vizitatorii târgului vor putea explora peste 100 de tarabe, unde se vând de la decorațiuni, la suveniruri și tot felul de produse gastronomice.  Întreaga zonă este îmbrăcată în mii de luminițe, iar muzica festivă vă va introduce în atmosfera celei mai frumoase sărbători de peste an. Turiștii se vor putea distra pe patinoarul din apropiere și în roata Ferris. 

 poza

      Un Târg de Crăciun fermecător se organizează și în orașul medieval Bruges.  Această zonă a orașului este fermecătoare și în restul anului, dar mai cu seamă când orașul este decorat în luminițe multicolore. Va fi o adevărată plăcere să luați străduțele la pas și să vă lăsați pradă atmosferei festive. Sunetul trăsurilor trase de cai și numeroasele magazine de ciocolată vor face ca atmosfera să fie cu atât mai romantică și mai plăcută. De la căsuțele de lemn, vizitatorii vor putea achiziționa decorațiuni, obiective lucrate manual, vafe delicioase și bere belgiană. Vizitarea Târgului de Crăciun din Burges este o activitate ideală pentru familiile care vizitează orașul în preajma Nașterii Domnului. Copiii dumneavoastră vor fi cu siguranță încântați să se distreze pe patinoar și să admire sculpturile de gheață. 

 poza

      An de an, orașul Ostende se transformă într-un tărâm de basm. Târgul de Crăciun este înțesat de tarabe cu meșteșuguri, decorațiuni festive, fiind astfel perfect pentru cei care se află în căutare de cadouri. Adevărata atracție a orașului este tunelul iluminat din strada comercială Adolf Buylstraat. Tunelul măsoară 188 metri lungime, iar în această perioadă este acoperit cu 200.000 de lumini.  Pe cuprinsul târgului există și o mulțime de tarabe cu mâncare și băuturi, precum și un patinoar, unde cei mici se vor putea distra pe cinste. 

 poza

        Un Târgul de Crăciun spectaculos se organizează și în Gent.  Târgul de Crăciun din Gent emană un farmec nordic și este păcat să-l ratați. Pe cuprinsul Târgului de Crăciun din Gent, turiștii vor regăsi circa 100 de căsuțe de lemn, decorate festiv, de unde vor putea achiziționa tot felul de lucruri, de la dulciuri, la decorațiuni și obiecte lucrate manual. Va fi o adevărată încântare să savurați vin fierbinte, timp în care puteți să vă bucurați de arhitectura medievală a orașului Gent. Vizitatorii Târgului de Crăciun din Gent vor să se bucure de concerte de colinde, precum și de adevărate spectacole de lumini, astfel că târgului nu-i lipsește nimic. Vizitarea Târgului de Crăciun din Gent este o activitate care va fi cu siguranță pe placul copiilor dumneavoastră, deoarece aceștia își vor picta fețele și vor putea să-l viziteze pe Moș Crăciun în Țara lui de Gheață.  Pe lângă faptul că îl vor putea vedea pe moșul atât de drag, ce mici vor putea admira și urși polari, pinguini, reni și alte animăluțe simpatice. 

 poza

 

10 locuri pe care să le vizitezi în Belgia

Când ne gândim la un sejurul în Belgia, ne vin în minte străduțele romantice, înțesate de clădiri cu arhitectură medievală,  piețele fascinante, numeroasele sortimente de bere și ciocolata fină. Cu toate acestea, Belgia are mult mai multe de oferit vizitatorilor săi. Aici, timpul pare să se miște mai greu, iar oamenii sunt prietenoși și primitori cu turiștii. În Belgia veți găsi de la orașe cosmopolite, care găzduiesc magazine de design și galerii pline de farmec, până la orașe străbătute de străzi pietruite, de-a lungul cărora veți descoperi muzee dintre cele mai interesante. 

Citeste mai mult.

Top 10 cele mai apreciate hoteluri de cinci și patru stele din Belgia

 Belgia este genul acela de destinație de vacanță ce poate fi ușor trecută cu vederea și cu siguranță nu se numără printre cele mai populare destinații de vacanță din lume. Puțini turiști știu câte atracții turistice are de oferit această minunată țară. Belgia este eclipsată de către vecinele sale și este considerată de mulți ca fiind o țară rece și plictisitoare, lucru care nu poate fi decât o falsă judecată. Există însă numeroși turiști care trec peste aceste păreri și aleg să viziteze acest stat micuț din vestul Europei. Pentru aceștia ne-am gândit să întocmim o listă cu cele mai populare hoteluri de cinci și patru stele.

Citeste mai mult.